У ЗМІ назвали дату візиту Єрмака і Кулеби в Берлін

Єрмак ще 16 травня говорив, що збирається в Берлін
Фото: president.gov.ua

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відвідають столицю Німеччини для консультацій щодо врегулювання конфлікту на Донбасі 2 червня, повідомили джерела ZN.UA.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офісу президента Андрій Єрмак 2 червня відвідають Берлін, повідомляє ZN.UA із посиланням на дипломатичні джерела.

Вони обговорять ситуацію на Донбасі, виконання домовленостей, досягнутих у грудні під час зустрічі лідерів "Нормандської четвірки", а також інтенсифікацію роботи тристоронньої контактної групи в Мінську.

За даними співрозмовників видання, Кулеба та Єрмак зустрінуться з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом і зовнішньополітичним радником канцлерки Ангели Меркель Яном Гекером.

Про підготовку візиту Єрмак повідомив 16 травня під час зустрічі з послами G7 і главою представництва ЄС в Україні.

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший протягом трьох років саміт лідерів "Нормандської четвірки". У підсумковому комюніке зазначено, що сторони домовилися про припинення вогню, відкриття нових пунктів пропуску, обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх" до 31 грудня 2019 року, розведення сил та засобів на трьох нових ділянках на Донбасі, продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і розширення мандата спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Домовленості було виконано частково.

Сторони анонсували нову зустріч (передбачають, що вона відбудеться в Берліні), однак її точної дати не визначено.

13 травня стало відомо, що в Берлін для консультацій прилітав заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Він заявляв, що його спілкування із представником канцлерки Німеччини Ангели Меркель відбулося конструктивно.