Україна, Грузія і Молдова запропонували ЄС створити додатковий формат взаємодії

Пристайко (ліворуч) передав Боррелю спільну заяву глав МЗС трьох країн про додатковий формат взаємодії
Фото: mfa.gov.ua

Україна, Грузія і Молдова готові до глибшої інтеграції з Європейським союзом, заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час зустрічі з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем.

Україна, Грузія і Молдова запропонували Європейському союзу створити додатковий формат взаємодії для асоційованих партнерів.

Про це міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко заявив 5 грудня на зустрічі високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля з міністрами закордонних справ країн ініціативи ЄС "Східне партнерство" на полях міністерського засідання ОБСЄ у Братиславі, повідомляє пресслужба МЗС України.

У релізі йдеться, що додатковий формат взаємодії запропоновано створити в межах програми "Східне партнерство", оскільки три країни прагнуть отримати перспективу членства в Євросоюзі.

Україна, Грузія і Молдова готові до "більш глибокої секторальної інтеграції з ЄС у сферах енергетики, торгівлі, транспорту, цифрової економіки, митної та безпекової співпраці",  зазначив Пристайко. Він передав Боррелю спільну заяву глав МЗС трьох країн.

"Східне партнерство" – проєкт Євросоюзу, що існує із 2009 року. Його мета – розвиток інтеграційних зв'язків із шістьма країнами колишнього СРСР: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною.