Україна пропонує Брюсселю обговорити нову програму підтримки Києва – Гройсман

Гройсман на зустрічі з Туском і Юнкером заявив, що розраховує на підтримку ЄС у створенні пульсу угоди України з Євросоюзом
Фото: kmu.gov.ua

Україна і далі виконуватиме зобов'язання в межах програми реформ, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, Кабмін має намір упровадити моніторинг імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Україна пропонує Євросоюзу обговорити нову програму підтримки Києва, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час переговорів із президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у межах саміту Україна – ЄС у Києві 13 липня, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

За словами Гройсмана, Україна і далі виконуватиме взяті на себе зобов'язання в межах розпочатої у 2015 році програми реформ відповідно до Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Глава уряду підкреслив, що Україна вітає завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським союзом і проводить реформи у надскладних умовах гібридної війни.

За словами прем'єра, Кабмін працює над створенням інструменту моніторингу імплементації Угоди про асоціацію, так званого пульсу угоди, який буде впроваджено з вересня 2017 року, і розраховує на відповідну підтримку ЄС у цьому напрямі.

Гройсман також висловив зацікавленість у допомозі ЄС у напрямі соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб, а також запросив європейських партнерів приєднатися до програм із відновлення Донбасу.

12 липня Офіційний журнал Європейського союзу оприлюднив рішення про остаточну ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Президент України Петро Порошенко зазначив, що під час саміту Україна – ЄС сторони скоординують шляхи забезпечення максимально ефективного та швидкого досягнення цілей угоди.

30 травня парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. Нідерланди стали останньою, 28-ю державою ЄС, що завершила процедуру ратифікації угоди, яку було затверджено Європарламентом і Верховною Радою ще у вересні 2014 року.