Українські дипломати вимагають вибачень від чеської радіокомпанії за статтю про Зеленського

Стаття про Зеленського має назву "Єврей на чолі українських фашистів"
Фото: ЕРА

Чеська радіокомпанія Český rozhlas 23 квітня оприлюднила матеріал журналіста Яна Фінгерланда під назвою "Єврей на чолі українських фашистів" про шоумена Володимира Зеленського, який переміг на виборах в Україні. У посольстві України в Чехії статтю назвали огидною.

На сайті чеської суспільної радіокомпанії Český rozhlas 23 квітня було опубліковано матеріал журналіста Яна Фінгерланда під назвою "Єврей на чолі українських фашистів". Посольство України в Чехії вимагає вибачень.

У своїй статті про Володимира Зеленського, який переміг на виборах президента України, Фінгерланд заявив: "Українці обрали єврейського клоуна просто тому, що інші спроби виявилися безуспішними".

Журналіст пише, що опонент Зеленського, чинний президент України Петро Порошенко, у своїй програмі "зробив акцент на українському націоналізмі", Фінгерланд припустив, що перемогу Зеленського можна розглядати як "відмову від шовінізму".

У посольстві України в Чехії після публікації статті звернулися до редакції радіокомпанії у Twitter: "Шановний Český rozhlas", ви вважаєте, що із цією статтею все добре? Це огидно, і ми чекаємо вибачень".

Центральна виборча комісія України опрацювала 100% електронних протоколів із результатами голосування на виборах президента України. Згідно із цими даними, за Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за Порошенка – 24,45%.