"Укроборонпром" звільнив директора Київського бронетанкового заводу

"Укроборонпром" уже оголосив конкурс на посаду, яку обіймав Шкавро
Фото: ukroboronprom.com.ua

Причиною звільнення Вадима Шкавра з посади директора держпідприємства "Київський бронетанковий завод" стало нестабільне економічне становище заводу і загроза зриву виконання державних замовлень, повідомили в держконцерні "Укроборонпром".

Керівництво державного концерну "Укроборонпром" звільнило директора держпідприємства "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ) Вадима Шкавра й оголосило конкурс на заміщення цієї посади, поінформувала 18 жовтня пресслужба держконцерну.

"Київське бронетанкове підприємство нині перебуває в нестабільному фінансово-економічному становищі та має загрози невиконання контрактів із державними замовниками. Такі результати управління підприємством є достатніми для прийняття відповідного рішення", – ідеться в релізі.

Тимчасовим виконувачем обов'язків керівника підприємства призначили директора з виробництва Володимира Синявського.

Київський бронетанковий завод спеціалізується на виробництві легкого бронетанкового озброєння, капітального ремонту та модернізації бронетанкової, інженерної та бойової техніки, ракетно-артилерійського озброєння, виготовленні запасних частин для бронетанкового озброєння й техніки.

24 червня перша заступниця директора Держбюро розслідувань Ольга Варченко повідомила, що ДБР попередило розтрату понад 9 млн грн посадовими особами КБТЗ. Завод за 11 днів до проведення відповідного тендеру уклав договір на постачання комплектування і запчастин до бронетанкової техніки, розповіла Варченко. За даними слідства, КБТЗ під виглядом нових мав отримати вживані деталі.

Шкавро керував заводом із 2015 року.