"Укрзалізниця": Контракт Балчуна автоматично продовжено до червня 2019 року

Юрист уважає, що Балчун може залишатися на своїй посаді ще два роки
Фото: ПАТ "Укрзалізниця" / Facebook

Після закінчення терміну контракту голови "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна жодна зі сторін не вимагала його розірвання, за законом дію контракту вважають продовженою. Про це заявив директор компанії із правових питань Андрій Омельченко.

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" вважає контракт із головою правління Войцехом Балчуном автоматично пролонгованим до 5 червня 2019 року. Про це заявив директор компанії із правових питань Андрій Омельченко в коментарі прес-службі "Укрзалізниці".

Згідно з Кодексом законів про працю, якщо після закінчення строку дії договору жодна зі сторін не вимагає його припинення, дію цього договору вважають продовженою на невизначений строк.

Зазначене положення також підтверджує судова практика, пояснив Омельченко.

"Оскільки після закінчення 5 червня 2017 року строку контракту з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" від 6 червня 2016 року трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не вимагала їх припинення (Кабінет Міністрів України не приймав жодних рішень із цього приводу), дія контракту... формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року", – сказав Омельченко.

15 червня міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що в "Укрзалізниці" майже десять днів немає законного керівника, тому що термін дії контракту Балчуна збіг 5 червня.

Кабмін затвердив кандидатуру польського менеджера Балчуна на посаду голови "Укрзалізниці" 20 квітня 2016 року. 1 червня з ним підписали контракт.