Уряд готовий подати законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції – Стефанішина

Україна – одна з перших країн, яка підписала конвенцію 2011 року, але досі не ратифікувала
Фото: Офіс Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції / Facebook

Уряд України фокусується на найкращому впровадженні законодавства про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Про це заявила віцепрем'єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Уряд України планує подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції. Про це 23 липня на Українському жіночому конгресі заявила віцепрем'єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє Євроінтеграційний портал.

"Наразі наш фокус на найкращому впровадженні цього законодавства, необхідно продемонструвати на прикладах в Україні, що таке законодавство ефективно працює", – сказала Стефанішина.

За її словами, сьогодні Україна на крок ближче до ратифікації Стамбульської конвенції, тому що парламент попереднього скликання ухвалив закони, які фактично впроваджують основні положення Стамбульської конвенції.

Для уряду є пріоритетним питання забезпечення рівності чоловіків і жінок в Україні та боротьба з домашнім насильством, підкреслила віцепрем'єр-міністерка.

Україна – одна з перших країн, яка підписала конвенцію 2011 року, але досі не ратифікувала. Зараз Стамбульську конвенцію ратифікувало більше ніж 30 країн, повідомили в Офісі віцепрем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Стамбульська конвенція – документ Ради Європи, який було відкрито для підписання 11 травня 2011 року в Туреччині. Стамбульська конвенція є першим документом, що юридично зобов'язує створити правову базу для боротьби з насильством щодо жінок. Країни, які приєдналися до конвенції, мають криміналізувати психологічне насильство, переслідування, фізичне і сексуальне насильство, примусовий шлюб, примусові аборти та стерилізацію.