Під час проведення другого туру виборів на службі буде 39 тис. рятувальників – голова ДСНС Чечоткін

У ДСНС розповіли про готовність до служби на час проведення другого туру виборів
Фото: dsns.gov.ua

У зв'язку з проведенням в Україні президентських виборів органи управління та підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій працюватимуть у посиленому режимі, повідомив голова відомства Микола Чечоткін.

39 тис. рятувальників працюватимуть під час проведення другого туру виборів президента України. Про це під час наради 17 квітня заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, повідомляє прес-служба відомства.

"Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час другого туру виборів президента України від ДСНС буде залучено близько 39 тис. рятувальників та понад 2 тис. одиниць техніки", – зазначив він.

За словами керівника відомства, органи управління та підрозділи ДСНС і далі працюють у посиленому режимі.

"Крім того, для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та проведення екстреної медичної евакуації у Закарпатській, Одеській, Харківській, Чернігівській областях та в Києві чергуватимуть 10 повітряних суден ДСНС", – підкреслив Чечоткін.

Він додав, що на випадки виявлення вибухонебезпечних предметів реагуватимуть 349 піротехніків та 128 одиниць техніки, за необхідності буде використано понад 700 пересувних електростанцій для забезпечення автономного електроживлення виборчих дільниць.

Чечоткін також розповів, що до проведення публічних дебатів 19 квітня на НСК "Олімпійський" буде залучено 477 людей особового складу ДСНС і приблизно 97 одиниць техніки. У міжнародному аеропорту Київ чергуватимуть літак Ан-26 і медичний вертоліт "Єврокоптер" ЄС-145.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за шоумена Володимира Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за чинного президента Петра Порошенка – 15,95%. Вони проходять у другий тур виборів, який відбудеться 21 квітня.

16 квітня штаби кандидатів підписали угоду про оренду НСК "Олімпійський" на 19 квітня з 9.00 до опівночі для проведення дебатів. Вони розпочнуться о 19.00.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що на дебатах на "Олімпійському" очікують до 60 тис. глядачів.