Тюрми й суди з Росією: Малюська назвав пріоритети на 2020 рік

У 2020 році Мін'юст більше часу присвятить в'язницям, арбітражам із РФ і цифровізації процесів
Фото: minjust.gov.ua

Міністерство юстиції до кінця 2019 року на 90% закриє питання боротьби з рейдерством, а наступного року більше часу присвятить в'язницям, арбітражам і юридичному протистоянню з Росією та цифровізації процесів, заявив міністр юстиції Денис Малюська.

У 2019 році для Міністерства юстиції завданням номер один була боротьба з рейдерством. Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю "РБК-Україна".

"У цьому році проблемою номер один було рейдерство. Це питання на 90% ми закриємо до кінця року. Відповідно, це не буде проблемою номер один для наступного року", – сказав він.

За словами Малюськи, у 2020 році Мін'юст більше часу присвятить в'язницям, арбітражам і юридичному протистоянню з Російською Федерацією та цифровізації процесів.

"Це, напевно, чотири ключові напрямки реформування. Якщо говорити про останній напрямок, це буде стосуватися, наприклад, налагодження онлайн-системи виконання судових рішень, реєстрації підприємств або фізичних осіб-підприємців", – зазначив він.

22 липня президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про заходи щодо протидії рейдерству". У документі міститься набір інструментів, які забезпечать належний захист підприємців та протидію позбавлення їх майнових прав.

7 листопада Малюська заявив, що Мін'юст створить антирейдерську комісію, яка стане альтернативою державним судам і має швидше ухвалювати рішення.