В Україні будуть створювати міністерство ветеранів – журналіст Трегубов

Трегубов: Гроші на ветеранів у нас виділяють пристойні
Фото: ЕРА

Ідея створити в Україні міністерство ветеранів викликана прагненням зібрати всі ветеранські організації в одну структуру, повідомив журналіст Віктор Трегубов.

Після візиту до США президента України Петра Порошенка в структурі центральних органів влади України може з'явитися ще одне міністерство. Про це журналіст Віктор Трегубов написав у Facebook.

"В Україні будуть створювати міністерство ветеранів... Коротше кажучи, ідея в тому, щоб зібрати всі ветеранські програми під одним дахом, і не на рівні підструктури в Мінсоцполітики. Після візиту президента до Вашингтона й спостереження за тим, як це зроблено в США, він із того, хто вагається, перетворився на затятого прихильника цієї ідеї", – сказано в повідомленні.

За інформацією Трегубова, до американців українські політики їздили не просити грошей, а з проханням про консультаційну допомогу.

"Гроші на ветеранів у нас виділяють пристойні. Питання в тому, скільки з них доходить до ветеранів і як їх витрачають. Скандал із виділенням бюджетних грошей на ватяних псевдоветеранів усі пам'ятають? Американці, до речі, самі нам скаржилися, що в них самих із цим вічні проблеми", – зазначив він.

4 березня 2017 року радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що в бюджеті Міністерства оборони України не вистачає грошей на важливі статті витрат, а Держслужба у справах ветеранів виділила 20 млн грн бюджетних коштів на підтримку "сумнівних" громадських організацій.

Після заворушень у Дніпрі 9 травня мер міста Борис Філатов пообіцяв припинити фінансування "ветеранських" організацій і запевнив, що "бійці колчаківських фронтів 46-го року народження виїжджають із міськвиконкому вперед ногами".