В Україну заборонили в'їзд російському співаку Сюткіну, який називав анексію Криму "блискучою операцією Путіна"

Російському співаку Валерієві Сюткіну заборонили в'їзд в Україну
Фото: syutkin_valeriy / Instagram

У 2014 році російський співак Валерій Сюткін заявив, що анексія Криму Росією  це "історична справедливість" та "блискуча операція президента РФ Володимира Путіна".

Служба безпеки України заборонила в'їзд російському співаку Валерієві Сюткіну. Про це 31 січня повідомила пресслужба СБУ у Facebook.

Як уточнили у СБУ, в'їзд співакові заборонено за його висловлювання про "доцільність" анексії Криму в ефірі одного з телеканалів РФ.

Валерій Сюткін – радянський і російський співак та музикант, композитор, автор текстів пісень для рок-н-ролгурту "Браво". У 2014 році Сюткін назвав анексію Криму блискучою операцією президента РФ Володимира Путіна і відновленням історичної справедливості.

"Історично, якщо говорити про Крим, там помилка була раніше, коли Микита Сергійович його з легкої руки привласнив. Як провів операцію Володимир Володимирович? Блискуче. Без крові, гарно – і історична справедливість, напевно, запанувала", – заявив тоді Сюткін.

Раніше у СБУ повідомляли, що із 2014 року заборонено в'їзд в Україну 675 громадянам Росії, і до країни не пустили понад п'ять тисяч росіян.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.