В Управлінні держохорони прокоментували повідомлення про озброєну людину біля президії Ради

В УДО запевняють, що їхні працівники не носять зброї в залі засідань Ради
Фото: Управління державної охорони України / Facebook

За словами нардепа від "Європейської солідарності" Максима Саврасова, охоронець зі зброєю перебував біля президії Ради 6 лютого під час жвавих суперечок щодо земельного закону. В УДО стверджують, що там був їхній співробітник і зброї у нього не було.

Чоловік із відстовбурченим піджаком на фото із сесійної зали Верховної Ради є працівником Управління державної охорони, однак зброї в нього не було. Про це УДО повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Про появу "озброєного охоронця" у президії Ради під час суперечок щодо земельного законопрєкту розповів народний депутат від "Європейської солідарності" Максим Саврасов. У ЗМІ та соцмережах лунали припущення, що це був охоронець першого віцеспікера Руслана Стефанчука.

"Окремі користувачі соціальних мереж зробили припущення, що у Верховній Раді України під піджаком військовослужбовця Управління державної охорони була прихована вогнепальна зброя. Насправді до його паска прикріплені радіостанція та передбачений внутрішніми інструкціями турнікет, призначений для надання першої домедичної допомоги", – стверджують в УДО.

Саврасов іронічно прокоментував пост управління: "Турнікет для зупинки крові? У залі ВР? А де вогнегасник і парасоля?"

УДО у відповідь оприлюднило відеозапис, на якому їхній співробітник показує амуніцію, закріплену на поясі.

6 лютого в Раді у другому читанні розпочали розгляд законопроєкту про ринок землі. Незгодні з цим документом депутати з фракцій "Опозиційна платформа – За життя" і "Батьківщина" спробували заблокувати трибуну і президію парламенту. Сталася бійка з нардепами від "Слуги народу", унаслідок якої місце спікера Ради Дмитра Разумкова посіла лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Під час блокування президії Тимошенко зламала мікрофон Разумкова й ушкодила собі палець.

Згідно з регламентом Верховної Ради, під час пленарного засідання в залі засідань не можуть перебувати особи, які не є народними депутатами, за винятком особи, яка супроводжує народного депутата-інваліда, та працівників апарату парламенту.