Вакарчук – хейтерам: Я відходжу у сторону, ви зі своїм лайном – зі мною, а партія впевнено йде вперед. Відео

Вакарчук оголосив про складання депутатського мандата
Скріншот: in time Ukraine / YouTube

Народний депутат України, музикант Святослав Вакарчук на брифінгу 11 червня закликав своїх хейтерів не атакувати партії "Голос", передає кореспондент видання "ГОРДОН". На брифінгу він оголосив про намір скласти депутатський мандат. Вакарчук підкреслив, що це рішення в жодному разі не означає, що він припиняє політичну діяльність або, "не дай бог, діяльність партії "Голос". Він закликав прихильників партії підтримувати її ще з більшим ентузіазмом. "Також я хотів би звернутися до своїх хейтерів і ворогів із дуже простим меседжем: ви можете продовжувати безуспішно й безперспективно лити свій інформаційний бруд на мене... Будь ласка! Я поблажливо і філософськи до цього ставлюся. Але припиніть рухати мою партію! Тому план такий: я відходжу у сторону, ви зі своїм лайном – зі мною, а партія впевнено йде вперед", – сказав Вакарчук. Відео брифінгу партія "Голос" опублікувала в YouTube.

Вакарчук презентував партію "Голос" у травні 2019 року. На парламентських виборах, які відбулися в липні, вона набрала 5,82% голосів виборців, що дало їй можливість потрапити у Верховну Раду. У парламенті у фракцію "Голос" входить 20 депутатів.

11 червня 2020 року Вакарчук заявив, що зареєстрував у парламенті заяву про складання депутатського мандата. Він сказав, що його основною метою було привести в парламент "нових, професійних, порядних, патріотичних людей". "Частково моє завдання виконано", – сказав депутат.

Вакарчук уже вдруге йде з Верховної Ради. У вересні 2007 року його було обрано до парламенту від партії "Наша Україна – Народна самооборона", а за рік він написав заяву про складання мандата.

За даними опитування, яке Київський міжнародний інститут соціології провів наприкінці травня – на початку червня, на найближчих парламентських виборах партія "Голос" не подолала б п'ятивідсоткового прохідного бар'єра – за неї готові проголосувати 3,8% респондентів.