Вакарчук порівняв Верховну Раду з машиною зі спущеним колесом

Вакарчук: Я розумію запит на оновлення парламенту
Фото: Sviatoslav Vakarchuk / Twitter

За словами музиканта Святослава Вакарчука, його партія "Голос" на виборах до Верховної Ради підтримає "порядних і дієвих" нардепів, які будуть балотуватися в мажоритарних округах. Він заявив, що у списки партії нардепів брати не варто.

Партія "Голос" музиканта, лідера групи "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука не повинна мати у списках на майбутніх виборах у Верховну Раду чинних народних депутатів. Про це Вакарчук заявив 20 травня в ефірі телеканала ICTV.

"Буду пропонувати своїй партії зробити таке рішення, щоб діючих народних депутатів саме у списку в нас не було. При цьому я розумію, що є мажоритарні округи, на яких багато порядних і дієвих народних депутатів може себе проявити, вони вже мали п'ять років довести свою ефективність, і ми з радістю деяких із них підтримаємо", – сказав він.

Вакарчук підкреслив, що сьогодні насамперед потрібно заводити до Верховної Ради нових людей.

"Я розумію запит на оновлення парламенту, я його підтримую... Я вважаю, що важливо починати справжні зміни фундаментально. Щоб не було так, що в нас є машина, яка стояла весь час. Ми кажемо: "Треба вперед їхати, тільки на ній спущено колесо". І хтось каже: "Та немає часу змінювати колесо, давайте їхати вперед, там розберемося". Я вважаю, що спочатку потрібно змінювати колесо", – зазначив він.

16 травня Вакарчук представив свою партію "Голос".

Під час інавгураційної промови 20 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Він закликав парламент ухвалити законопроекти про зняття депутатської недоторканності, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а також попросив ухвалити Виборчий кодекс і зробити відкриті списки. "У вас на це буде два місяці", – підкреслив президент.

Вакарчук повідомив, що партія "Голос" братиме участь у найближчих виборах до Верховної Ради, коли б вони не відбулися.