Вакарчук: Через те, що моє ім'я без дозволу включають у різні політичні опитування, я отримую величезну кількість бруду

Вакарчук сказав, що у 2007 році не зміг продовжити свою депутатську роботу через те, що "відчув себе білою вороною"
Фото: Юлия Городецкая / Facebook

Український музикант Святослав Вакарчук заявив, що "з ранку до вечора" на телебаченні і в соцмережах розповідають "усілякі дурниці" про його президентський рейтинг.

Український музикант, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук стверджує, що його ім'я в політичних опитуваннях з'явилося без його відома і дозволу. Про це він заявив 27 червня в Івано-Франківську на зустрічі з громадськістю міста, на якій представляв "Українську академію лідерства", повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні тільки через те, що якісь політтехнологи чи маніпулятори з тих чи інших причин почали включати моє ім’я без мого відома і дозволу в різні політичні опитування, я отримую величезну кількість бруду звідусіль... усілякі дурниці, які зранку до вечора полощуть не лише в інтернеті, Facebook чи Twitter, а й на різних каналах. Насправді всі нормальні люди розуміють, як і я, що це неправда", – зазначив Вакарчук.

Він заявив, що "такі речі його ніколи не зупинять" і він продовжить робити свою справу.

Музикант додав, що у 2007 році не зміг продовжити свою депутатську роботу через те, що "відчув себе білою вороною", оскільки не зрозумів колег по коаліції, які блокували трибуну в той час, коли очікувалося звернення президента України.

Наступні президентські вибори в Україні пройдуть у 2019 році.

Згідно з результатами опитування, проведеного 11–22 травня соціологічною службою SOCIS, 9,3% громадян проголосували б у першому турі за лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко (вона очолила рейтинг), 8,4% – за нинішнього президента України Петра Порошенка, 7,3% – за Вакарчука.

24 червня Вакарчук заявив, що мисливці на нинішню політичну систему повинні "вцілити в неї і знищити", щоб вона більше ніколи не роз'їдала Україну, як ракова пухлина.