Вакарчук заявив, що партія "Голос" може підтримати групу чинних нардепів, які йдуть на мажоритарних округах

Вакарчук: Нехай нардепи доведуть виборцям напряму, що останні п'ять років пройшли не дарма
Фото: Святослав Вакарчук / Facebook

Музикант Святослав Вакарчук заявив, що партія "Голос" готова підтримати народних депутатів, які добре працювали і в яких є принципи.

У списку партії "Голос" музиканта Святослава Вакарчука зарезервовано місця для кандидатів, які ще не виявили себе в політиці, у мажоритарних округах партія може підтримати прогресивних народних депутатів із нинішнього складу Верховної Ради. Про це Вакарчук сказав в ефірі телеканала ICTV.

"Я вважаю, що вони мали можливість за п'ять років проявити себе так, щоб виборці вже знали їх. І це правильно, якщо вони наберуться мужності і підуть до людей напряму, через мажоритарні округи, які, до речі, вони самі не відмінили", – заявив він.

Вакарчук пояснив, що якщо нардепи добре працювали й у них є принципи, партія "Голос" їх "із радістю підтримає".

"Нехай вони доведуть виборцям напряму, що останні п'ять років пройшли не дарма", – підкреслив він.

Музикант додав, що його політична сила в майбутньому має намір брати участь не тільки в парламентських, але й у місцевих виборах.

16 травня Вакарчук презентував свою партію "Голос". Музикант повідомив, що вона братиме участь у найближчих виборах до Верховної Ради. 21 травня Мін'юст України зареєстрував партію "Голос".

8 червня партія "Голос" подала перших 10 осіб списку. До першої п'ятірки ввійшли лідер партії Вакарчук, колишня заступниця міністра економіки і голова партії Юлія Клименко, представниця IT-сфери Кіра Рудик, експерт зі зв'язків Ярослав Железняк, антикорупційна активістка Олександра Устінова. Вакарчук заявляв, що взяв у список партії "Голос" зокрема "людей із вулиці", які прийшли допомогти "розклеїти листівки".

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного із 29 травня до 3 червня, за партію "Голос" готові проголосувати 5,6% респондентів, які визначилися з кандидатом, за необхідних для проходження в парламент 5%.