Верещук: На молитовному сніданку у Вашингтоні українські політики так складають руки до неба, що хочеться просто спитати: "А що ж ви в Україні так не молитеся?"

Верещук: Це фарисейство, але я це теж мусіла побачити і відчути, щоб ніколи так не робити
Фото: Ірина Верещук / Facebook

Нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук в ефірі програми "БАЦМАН" головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман сказала, що українські парламентарії на молитовних сніданках у Вашингтоні "зі сльозою в оці" розповідають, як вони люблять Україну і моляться за неї.

Нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук в ефірі програми "БАЦМАН" головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповіла про те, як українські політики демонстративно моляться на молитовних сніданках у Вашингтоні.

"Я була на молитовному сніданку. У 2016-му президентом США був Барак Обама. Ми зустрічалися з [першою леді США] Мішель Обамою. Це було в бібліотеці Конгресу, така tea-паті – чайна церемонія. Коли дружини конгресменів і сенаторів розповідали, яка в них хороша традиція – молитися, бути корисними своїм чоловікам... Я ще й дивувалася: "Господи, щоб нам їхні проблеми". Гарно себе поводити вдома, тому що чоловіки думають про державу, їм потрібно бути в хорошому тонусі. А для цього є спеціальне меню, треба чай так подавати. І в них навіть є ціла община дружин сенаторів, конгресменів, вони мені розповідали. Навіть є окремі рецепти для чоловіків-сенаторів. Для мене це було дійсно цікаво і дивно, наскільки там серйозно відносяться до того, аби люди, які представляють державу і вирішують питання, – наскільки вони мають бути правильно нагодовані, правильно напрасовані, краваточки їхні мають бути доречні... Ну це так", – сказала нардепка.

Поведінка українських парламентарів у Вашингтоні вважає фарисейством.

"Дійсно ми тоді зустрічалися з багатьма сенаторами та конгресменами. Це було цікаво, бо туди приходять і всесвітньо відомі актори. Це завжди цікаво – побачити тих, кого ти бачив у фільмі лише. Та й наші колеги, які там руки складають до неба і моляться за Україну так, що хочеться просто спитати: "А що ж ви в Україні так не молитеся?" Особливо наші парламентарі. Це були 2016–2017 роки. І особливо насправді небідні люди, які заробили свої статки явно не за депутатську зарплату, розповідали з такою сльозою в оці, як вони люблять Україну і як вони моляться за неї. Це фарисейство, але я це теж мусіла побачити і відчути, щоб ніколи так не робити", – підкреслила Верещук.

Верещук: Тігіпко був би гарним прем'єром. Це попереду. Я далека від думки, що Кабмін Шмигаля буде до кінця нашої каденції. Читайте повну версію інтерв'ю

Національний молитовний сніданок у Сполучених Штатах започаткував президент Дуайт Ейзенхауер 1953 року. Його проводять на початку лютого у Вашингтоні, зазвичай у готелі Washington Hilton.

Відео: Алеся Бацман / YouTube