Верланов у суді оскаржує своє звільнення з посади голови податкової

Кабмін звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби 24 квітня
Фото: Сергій Верланов / Facebook

Ексголова Державної податкової служби Сергій Верланов вважає, що його звільнення є незаконним і порушує його трудові права.

В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов до Кабінету Міністрів України та Державної податкової служби України від колишнього голови відомства Сергія Верланова, ідеться на сайті суду.

Серед вимог позову – визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду від 24 квітня 2020 року, яким його було звільнено з посади голови Державної податкової служби України, і поновити його на вказаній посаді, зазначили в ОАСК.

"На думку позивача, оскаржуване розпорядження про звільнення є незаконним та таким, що порушує його трудові права й законні інтереси", – ідеться в повідомленні.

Кабмін звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби 24 квітня. Керівник ДПС стверджував, що жодних підстав для його звільнення не було. Він назвав своє звільнення політичним і припустив, що "воно відбулося в інтересах представників колишніх еліт, яких було остаточно усунуто від різноманітних податкових схем".

На відставці Верланова, а також голови митної служби Максима Нефьодова наполягав Ігор Уманський, який приблизно місяць обіймав посаду міністра фінансів в уряді Дениса Шмигаля. Він, зокрема, стверджував, що ДПС за керівництва  Верланова влаштовувала "корупційні скрутки з ПДВ", це призводило до щомісячних втрат держбюджету на суму до 5 млрд грн.

24 квітня у Верховній Раді створили слідчу комісію для вивчення фактів, викладених Уманським.