"Ви всі покидьки, забирайтеся звідси". Віра Савченко розповіла, що її сестра шукає гроші на президентську кампанію

Надія Савченко зараз перебуває під вартою

Фото: ЕРА

Сестра позафракційного нардепа Надії Савченко Віра заявила, що розраховує на "українських інвесторів, які постраждали від корупції" в межах фінансування президентської кампанії Надії. Сама депутат наразі перебуває в СІЗО.

Позафракційний нардеп Надія Савченко має намір балотуватися в президенти України 2019 року і просить допомогти їй із фінансуванням, заявила в інтерв'ю "Главкому", опублікованому 7 листопада, сестра депутата Віра.

"Для неї це вже справа принципу. Адже якщо Надія зареєструє свою кандидатуру на пост президента, то після цього вона навіть якийсь імунітет отримує", – заявила Віра Савченко.

За її словами, кошти на передвиборчу кампанію можна зібрати в межах політсили "Громадсько-політична платформа Надії Савченко". "У нас залишається два місяці на те, щоб зібрати кошти", – зазначила Віра.

Сестра нардепа додала, що потрібно відкрити рахунок партії та зареєструвати головою політсили її саму, "із технічних міркувань". Тоді Віра Савченко зможе підписувати документи замість Надії, яка перебуває в СІЗО.

"Я дуже розраховую на українських інвесторів, які постраждали від корупції", – додала Віра Савченко.

Вона також зазначила, що поки мало хто поспішає допомагати.

"Я бачу, що у представників усіх парламентських політичних сил усе злагоджено: вони роками одне одного знають, хрестили дітей, одружувалися-розлучалися. У політичній сім'ї все гаразд, то хіба ж такій родині потрібна Надія, яка прийде і скаже: "Ви всі покидьки, забирайтеся звідси!"?" – продовжила сестра Савченко.

22 березня Верховна Рада позбавила нардепа Савченко недоторканності й дала дозвіл на її затримання та арешт. 23 березня суд заарештував депутата без права застави.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

Генпрокурор України Юрій Луценко стверджував, що Савченко та глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Із цією метою вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.