"Відбувається третій тур". Разумков проголосував на виборах у Раду

Разумков: Українська економіка не відчула потрясінь від дострокових виборів
Фото: Дмитрий Разумков / Facebook

На запитання про ймовірне крісло спікера Верховної Ради лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков відповів, що про це ще рано говорити, однак "усе можливо".

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков 21 липня проголосував на дострокових виборах у Верховну Раду, повідомляє "Українська правда".

На прохання журналістів прокоментувати прогнози про те, що він стане спікером парламенту, Разумков відповів: "Усе можливо, але про це ще рано говорити".

За його словами, три місяці тому у країні почалися зміни, і зараз в Україні відбувається "третій тур виборів".

Разумков зазначив, що президент України Володимир Зеленський не очікував такого байдужого ставлення до своїх обов'язків із боку парламенту, тому прийшло "розуміння необхідності глобальних змін".

Він додав, що українська економіка не відчула потрясінь від дострокових виборів. "5 вересня треба буде вносити новий бюджет на наступний рік, і логічно, якщо його буде формувати новий парламент", – сказав Разумков.

21 липня українці голосують на позачергових виборах до Верховної Ради.

Вибори відбуваються за чинним виборчим законодавством, яке передбачає змішану систему (половину депутатів обирають за пропорційною системою, другу половину – за мажоритарною), закриті партійні списки і п'ятивідсотковий прохідний бар'єр.

Українці оберуть 225 депутатів за списками і 199 у мажоритарних округах (26 округів розташовано на окупованій Росією території, там виборів не проводять).

ЦВК зареєструвала списки 22 партій (усього 2746 кандидатів) і 3085 кандидатів у мажоритарних округах.