Виконавця ролі комісара Каттані Плачідо внесли до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України

Плачідо неодноразово висловлювався на підтримку політики Кремля
Фото: ЕРА

72-річного італійського артиста театру і кіно Мікеле Плачідо 10 грудня занесли до переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, список оприлюднили на сайті Міністерства культури країни.

Перелік складає Мінкульт на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Наразі до списку занесено 145 осіб.

"Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", – нагадують у міністерстві.

Плачідо відомий завдяки головній ролі в телесеріалі про італійську мафію "Спрут", де він зіграв комісара поліції Коррадо Каттані.

Як повідомляв "Цензор.НЕТ", актор неодноразово висловлювався на підтримку президента РФ Володимира Путіна і політики Кремля, зокрема схвалював дії російських військових у Сирії і вважав необґрунтованою реакцію світової спільноти на російську агресію в Україні.