Клімкін розповів, як на переговорах кинув документ у Лаврова

Клімкін розповів про розмову з Лавровим
Фото: EPA

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що кинув документ у міністра закордонних справ Сергія Лаврова під час обговорювання питання звільнення українських політв'язнів.

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "24 каналу", яке вийшло в ефір 4 листопада, розповів, як кинув документ у міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова під час переговорів у нормандському форматі.

"Кинув. Ну, не прямо в обличчя, а ось так. Це було, коли обговорювалися політичні в'язні, списки, наші заручники. У принципі, він і так цинічна людина, а тут він почав говорити, і німці, і французи... Кинув. Не знаю, чи я шкодую. Напевно, це не потрібно робити. Але, тим не менш, я це зробив. Оскільки було дуже емоційно тоді, коли він казав, що нічого не буде, розмовляйте самі", – розповів міністр.

Як повідомляв Клімкін в інтерв'ю "Укрінформу" в липні 2019 року, інцидент із Лавровим стався на зустрічі в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ у Парижі в березні 2016 року.

Клімкін очолював МЗС України із 2014-го до 2019 року.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть, зокрема, у нормандському форматі (Україна, РФ, Франція та Німеччина).