Володимир Кличко може очолити список УДАР на виборах до Верховної Ради

За даними ЗМІ, Володимир Кличко озвучить своє рішення стосовно ймовірного походу в Раду в червні
Фото: ЕРА

Колишній боксер Володимир Кличко може піти в політику у складі оновленої і відокремленої від Блоку Петра Порошенка партії УДАР, повідомила "Українська правда" з посиланням на джерела.

Колишній боксер Володимир Кличко може взяти участь у парламентських виборах в Україні на чолі оновленої та відокремленої від Блоку Петра Порошенка партії УДАР. Про це 8 травня повідомила "Українська правда" з посиланням на джерела в оточенні мера Києва Віталія Кличка, брата Володимира.

Співрозмовник інтернет-видання сказав, що остаточного рішення щодо цього питання поки немає, а сам Володимир поки не вирішив, чи треба йому йти в політику. Однак розмови про політичну кар'єру Кличка-молодшого активно тривають.

"Володі треба закінчити ще багато справ, і мова не лише про бізнес. Дуже багато чого залежить від того, будуть вибори дострокові чи строкові", – повідомило джерело.

Інформатор додав, що Володимир Кличко озвучить своє рішення в червні.

Про те, що колишній боксер, імовірно, піде в політику, повідомило також видання "Новое время".

У квітні в інтерв'ю "Немецкой волне" Володимир Кличко не відповів прямо на запитання, чи збирається він брати участь у політичному житті України. "Ніколи не говори "ніколи", – сказав він тоді.

Вибори у Верховну Раду мають відбутися в жовтні 2019 року.

Партія Віталія Кличка УДАР брала участь у виборах до парламенту один раз – у 2012 році. Тоді вона здобула 13,96% голосів виборців, посівши третє місце на виборах. У Верховній Раді VII скликання (2012–2014 роки) у фракцію УДАР входило 38 депутатів. На виборах 2014 року політична сила об'єдналася з Блоком Петра Порошенка.

Віталій Кличко ще у 2018 році анонсував участь партії УДАР у парламентських виборах і говорив, що сам має намір балотуватися в депутати.