Володимир Кличко – Зеленському і Порошенку: Ваше недавнє здавання аналізів було смішним

Володимир Кличко: Не обманюйте себе і громадян України
Фото: Klitschko / Facebook

5 квітня кандидати у президенти шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко проходили медичну експертизу на вживання наркотиків та алкоголю. Це було однією з умов участі Зеленського в передвиборчих дебатах. Український боксер Володимир Кличко сказав, що вони зробили це "кустарним способом", закликав їх знову здати аналізи і запропонував покрити всі витрати, пов'язані з процедурою.

Український боксер Володимир Кличко сказав, що недавнє здавання аналізів кандидатів у президенти шоумена Володимира Зеленського та чинного глави держави Петра Порошенка було смішним. Він заявив про це у відеозверненні, опублікованому у Facebook 6 квітня.

"Я як спортсмен, який здав сотні таких аналізів, знаю, що протягом кількох годин після здавання аналізів крові або урини не можна показати результати і сказати, що ось, я чистий. Це нереально зробити, потрібно хоча б 48 годин витратити", – сказав він.

Кличко закликав кандидатів не займатися кустарними методами під час здавання аналізів і запропонував їм зробити це ще раз.

"Не обманюйте себе і громадян України, які хочуть зробити свій вибір", – заявив він і запропонував покрити витрати, пов'язані з повторним здаванням аналізів.

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них узяло участь 39 кандидатів. Явка виборців становила 62,8%.

Згідно з даними опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів, у кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського 30,24%, у чинного глави держави Петра Порошенка – 15,95% голосів. Вони виходять у другий тур, який заплановано на 21 квітня.

3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський запропонував чинному президенту Петру Порошенко, який балотується на другий строк, провести дебати на стадіоні. Водночас Зеленський висунув низку умов, однією з яких стало здавання аналізів, щоб довести, що серед них "немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

4 квітня радник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент чекає Зеленського вранці в п'ятницю в медпункті НСК "Олімпійський" для здавання аналізів. 5 квітня Зеленський і Порошенко здали зразки біоматеріалів.

Головний лікар київської міської клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий заявив, що психоактивних речовин в організмі Порошенка не виявили.

Лабораторія клініки Eurolab не виявила наркотиків в аналізах Зеленського.