Волох: Усик, на відміну від артистів, не шукав любові російської публіки, він приїхав – і побив їхнього бійця

Волох: Уся річ тут у виді спорту та значенні, яке росіяни сьогодні вкладають у ці бої
Фото: Алексей Панич / Facebook

Перемігши росіянина Мурата Гассієва, українець Олександр Усик принизив "імперську велич" жителів РФ, уважає блогер та активіст Карл Волох.

Є значна різниця між поїздкою до Росії українських артистів та боксера Олександра Усика, який завоював у Москві титул абсолютного чемпіона світу, перемігши росіянина Мурата Гассієва. Таку думку висловив блогер та активіст Карл Волох у Facebook.

"Уся річ тут у виді спорту та значенні, яке росіяни сьогодні вкладають у ці бої. Усик, на відміну від артистів, не шукав тут уваги та любові російської публіки, він приїхав – і побив їхнього бійця, принизив їхню срану імперську велич. Так, це було ризиковано та могло призвести до протилежного результату. Але він зробив те, що зробив. А ми стежили та вболівали за нього, бо йому потрібна наша підтримка", – написав він.

Бій Гассієва та Усика відбувся уночі із 21-го на 22 липня в московському спорткомплексі "Олімпійський". Судді одностайно присудили перемогу українцеві. Він став володарем усіх чотирьох поясів чемпіона світу в першій важкій вазі – WBO, WBC, WBA, IBF – та пояса журналу The Ring, а також здобув кубок Мухаммеда Алі.