Із двох голлівудських картин прибрали образ Путіна

Випуск фільму про Путіна, "схожого на дурня", розцінюється як "самогубство для кіностудії"
Фото: ЕРА

Із голлівудських фільмів "Курськ" і "Червоний горобець" прибрали персонаж президента РФ Володимира Путіна, щоб не спровокувати помсти кіностудіям із російського боку.

Із сюжету фільмів "Червоний горобець" і "Курськ", які знімають у США, прибрали роль президента РФ Володимира Путіна, яку було передбачено в картинах від самого початку. Про це пише The Hollywood Reporter.

За інформацією видання, кіностудія Fox відмовилася від образу Путіна нібито через побоювання стати жертвою атаки російських хакерів. Образ російського президента мав бути присутнім у шпигунському фільмі "Червоний горобець", знятому за однойменним романом екс-офіцера ЦРУ Джейсона Метьюза.

Путіна не буде й у фільмі "Курськ" кіностудії EuropaCorp, який розповість про затонулий у 2000 році в Баренцевому морі російський атомний підводний човен. У книзі Роберта Мура "Час помирати: катастрофа "Курська", за якою знімали фільм, Путін присутній, був він і в ранніх версіях сценарію.

У Голлівуді пояснюють, що випуск фільму про Путіна, "схожого на дурня", буде "самогубством для студії", оскільки за це можуть помститися.

Водночас творці фільмів не відмовляються від сюжетів, у яких згадано Росію.