"За базар слід відповідати!" Москаль пообіцяв звернутися до суду, якщо Савченко не надасть доказів його причетності до контрабанди

Москаль: Мабуть, шановна народна обраниця думає, що можна прийти в студію і верзти у прямому ефірі всяку дурню, яка збреде їй у голову. Але це не так
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що позафракційний нардеп Надія Савченко голослівно звинуватила його і голову Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського в контрабанді сигарет.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль написав на сторінці у Facebook, що звернеться до суду, якщо позафракційний нардеп Надія Савченко не надасть доказів його причетності до контрабанди сигарет.

"28 серпня нардеп Надія Савченко у прямому ефірі одного з телеканалів (в ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна". "ГОРДОН") голослівно звинуватила мене і Павла Жебрівського в контрабанді сигарет з ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей. – "ГОРДОН") у країни Євросоюзу. А потім привселюдно пообіцяла, що протягом місяця надасть докази цієї контрабанди в Генпрокуратуру та СБУ", – зазначив він.

Москаль заявив, що минув місяць, але доказів Савченко так і не надала.

"Мабуть, шановна народна обраниця думає, що можна прийти в студію і верзти у прямому ефірі всяку дурню, яка збреде їй у голову. Але це не так. Якщо до понеділка в Генпрокуратурі чи СБУ не буде жодних переконливих доказів "контрабанди сигарет з ОРДЛО в Євросоюз" через Жебрівського та Москаля, я звернуся до суду і притягну Савченко до відповідальності за наклеп. Як кажуть на Донбасі, "за базар слід відповідати!" – написав він.

Жебрівський 29 серпня в ефірі "112 Україна" заявив, що звернувся до Служби безпеки України і Національного антикорупційного бюро, щоб вони перевірили заяву Савченко.

"Мною підписано звернення до СБУ і НАБУ, щоб перевірили заяви цієї "мадам" про скоєння мною злочину. Звернення сьогодні відправили. Юристи підготували, по обіді я підписав і відправили офіційною поштою. Після відповідей я обов'язково звернуся до суду про захист честі та гідності", – сказав він.

Жебрівський додав, що до контрабанди сигарет не причетний.