Протягом "дня тиші" українській поліції надійшло 262 повідомлення про порушення виборчого процесу

Перед другим туром виборів повідомлень про порушення було майже вдвічі більше, ніж перед першим
Фото: npu.gov.ua

У "день тиші" перед другим туром виборів президента України найбільше скарг на порушення, пов'язані з виборчим процесом, зареєстровано в Києві, а в Житомирській області про це не повідомляли жодного разу, зазначили в Нацполіції.

Станом на вечір "дня тиші" 20 квітня поліція зареєструвала 262 звернення громадян України про порушення, пов'язані з виборами. Про це у Facebook поінформувала Національна поліція.

"Станом на 21.00 у "день тиші" поліцейські зареєстрували 262 заяви і повідомлення про порушення, пов'язані з виборчим процесом. Здебільшого повідомлення стосуються незаконної агітації. Відкрито одне кримінальне провадження", – йдеться в повідомленні.

Згідно з інфографікою, опублікованою відомством, найбільшу кількість скарг зареєстровано в Києві (47), Дніпропетровській  (35) та Одеській областях (21). Житомирська область стала єдиною, де не було жодної скарги.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. Вони проходять у другий тур виборів, який відбудеться 21 квітня.

Напередодні 31 березня Нацполіція прийняла понад 150 різних звернень про порушення "дня тиші".

Удень 20 квітня правоохоронці повідомляли про 97 звернень.