За добу в Україну в'їхала приблизно тисяча громадян Росії – Держприкордонслужба

Слободян: Серед тих, кого пропустили в Україну, були чоловіки від 16 до 60 років
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники пропускають тих громадян РФ, які їдуть із чітко визначеною метою і можуть підтвердити доцільність свого перебування в Україні, заявив радник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За добу українські прикордонники пропустили на територію України майже тисячу громадян Росії. Про це в коментарі УНН повідомив радник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

За його словами, під час в'їзду в цих росіян не виникало жодних проблем.

Слободян додав, що прикордонники пропускають тих громадян, які їдуть із чітко визначеною метою і можуть підтвердити доцільність свого перебування в Україні.

Серед тих, кого пропустили в Україну, були чоловіки від 16 до 60 років.

"Звісно, у полі нашого зору, коли ми говоримо про категорію іноземців із країн, у першу чергу, міграційного ризику, це повносилі чоловіки, громадяни РФ, але це не значить, що абсолютно всіх чоловіків із РФ ми не пропускаємо", – сказав він.

Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал 30 листопада заявив, що через уведення воєнного стану Україна посилила прикордонний режим, у країну не пускають громадян Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

За даними ЗМІ, в Україну не можуть потрапити й жінки з російським громадянством.

Голова Ради при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов звернувся до уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Людмили Денісової з проханням використати свої повноваження для перегляду заборони на в'їзд в Україну чоловіків-росіян віком від 16 до 60 років.

26 листопада – наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ" і "Нікополь", буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців, – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану в 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан уведено в Україні з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.