"За перший рік президентства сповна відчув гостроту вашого пера". Зеленський привітав журналістів зі святом

Зеленський: Журналісти – це запорука демократії та розвитку громадянського суспільства
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що готовий відповідати на всі запитання журналістів "навіть у несподіваних місцях і умовах".

Президент України Володимир Зеленський привітав працівників українських ЗМІ з Днем журналіста. Вітання опубліковано на його сторінці у Facebook.

"Допитливі, оперативні, уважні до деталей, швидкі на слово й ноги, інколи настирливі, але завжди із загостреним почуттям справедливості. Це все – про наших українських журналістів. І хоч за перший рік на посаді президента я вже сповна відчув гостроту вашого пера, але не припиню вас поважати й захищати. І надалі відповідатиму на ваші запитання. Навіть у несподіваних місцях та умовах!" – запевнив він.

За словами Зеленського, журналісти – "це запорука демократії та розвитку громадянського суспільства і ще один канал спілкування влади та народу".

"Ви й самі – четверта влада. А влада – це ще й відповідальність. Про це теж не слід забувати. Сил і натхнення вам, шановні журналісти! Зі святом!" – сказав Зеленський.

Професійне свято журналістів в Україні відзначають 6 червня з 1994 року на підставі указу першого президента Леоніда Кравчука. Цього дня у 1992-му Національну спілку журналістів прийняли до Міжнародної федерації журналістів.