Загороднюк заявив, що в Міноборони проводять аудит усіх укладених до нього контрактів

Загороднюк: Ми працюємо із правоохоронними органами із цих питань
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що аудит контрактів і закупівель у відомстві планують завершити до 2020 року, але експрес-аудит закінчать уже цього року.

Зараз у Міністерстві оборони проводять аудит усіх контрактів, укладених попередниками. Про це в інтерв'ю "ВВС Україна News" повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Він назвав позитивною тенденцією у відомстві факт великої трансформації системи управління Збройних сил за стандартами НАТО на рівні Генштабу, а мінусами – велику кількість договорів і контрактів, яких не виконують.

"Деякі реформи виконували лише формально, за ними мало що стояло. Тому зараз розбираємося, ми проводимо аудит усіх контрактів, будівельних проєктів, закупівлі озброєння тощо", – зазначив глава Міноборони.

За його словами, уже помітні серйозні проблеми.

"Ми працюємо із правоохоронними органами із цих питань. Я не можу сказати ще на цьому етапі, але цілком можливо, що буде склад злочину в певних випадках. І оскільки боротьба з корупцією є одним із наших пріоритетів, то в принципі тут буде багато роботи", – підкреслив Загороднюк.

Він додав, що аудит планують завершити до 2020 року, але експрес-аудит закінчать уже цього року.

Загороднюка призначили на посаду міністра оборони України 29 серпня. У своїй промові перед депутатами Верховної Ради він заявив, що державу необхідно "повернути обличчям" до військовослужбовців.