Захист Ситника оскаржив рішення суду щодо штрафу за відпочинок в угіддях "Поліське-Сарни"

Захист Ситника (на фото) просить суд закрити справу
Фото: НАБУ / Facebook

Апеляційну скаргу на рішення Сарненського районного суду про стягнення штрафу в розмірі 3,4 тис. грн із голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника за порушення ним обмежень щодо одержання подарунків розглядатиме Рівненський апеляційний суд, розповів адвокат Владислав Кіча.

12 вересня адвокати директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника оскаржили рішення Сарненського районного суду про стягнення з голови НАБУ штрафу в розмірі 3,4 тис. грн за порушення ним обмежень щодо одержання подарунків.

Про це виданню "theБабель" розповів адвокат голови НАБУ Владислав Кіча.

"Ми просимо суд закрити справу у зв'язку з відсутністю адміністративного правопорушення", – сказав він.

Кіча повідомив, що апеляційну скаргу розглядатиме Рівненський апеляційний суд.

6 вересня Сарненський районний суд Рівненської області визнав Ситника винним у порушенні визначених українським законодавством обмежень щодо одержання подарунків через невказану в декларації голови НАБУ інформацію про його відпочинок у мисливських угіддях "Поліське-Сарни" в період із 2017-го до 2019 року.

Як розповідало джерело видання "ГОРДОН" у правоохоронних органах, 10 травня голову НАБУ викликали на допит у ГПУ через те, що він не вказав у декларації інформації про оплачений його другом відпочинок у Рівненській області, вартість якого оцінюють приблизно в 1 млн грн.

Згідно з протоколом допиту знайомого Ситника, який є в розпорядженні видання "ГОРДОН", той оплачував відвідання главою НАБУ угідь "Поліське-Сарни", тому що "не міг відмовити в силу своїх життєвих принципів".

Товариш голови антикорупційного бюро повідомив, що кожен візит Ситника в угіддя коштував приблизно 100 тис. грн, а під час одного з останніх відвідувань голови НАБУ його друзі розбили один і зламали ще два квадроцикли.