Заяви про тимчасову зміну місця голосування можна подавати із 7 квітня – Центрвиборчком України

Змінити адресу голосування можна до 16 квітня
Фото: EPA

Із 7 квітня українці мають право подавати заяви про тимчасову зміну місця голосування у другому турі президентських виборів; при цьому змінюватися буде тільки місце, але не основна виборча адреса, зазначила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

Від сьогодні, 7 квітня, громадяни України можуть подавати заяви про тимчасову зміну місця голосування у другому турі виборів президента України 21 квітня, повідомила на брифінгу голова Центральної виборчої комісії України (ЦВК) Тетяна Сліпачук, повідомляє "Громадське".

Голова ЦВК зазначила, що змінюватиметься тільки місце голосування без зміни основної виборчої адреси. Змінити місце можна буде до 16 квітня – не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування.

Згідно з офіційними даними ЦВК, оприлюдненими 21 квітня, за Порошенка в першому турі проголосувало 3 014 609 виборців (15,95%), за Зеленського – 5 714 034 (30,24%). 7 квітня ЦВК призначила другий тур президентських виборів на 21 квітня.

31 березня в Україні відбувся перший тур чергових президентських виборів. У них узяло участь 39 кандидатів. Явка виборців, за даними ЦВК, становила 62,8%.

31 березня міністр юстиції України Павло Петренко попередив усіх виборців, які змінили місце голосування у першому турі виборів президента України, що для голосування у другому турі їм доведеться повторити цю процедуру.