Засідання українського уряду можуть знову відкрити для журналістів

На засідання уряду Шмигаля планують пускати ЗМІ
Фото: kmu.gov.ua

Практику закритих засідань уряду ввів у вересні 2019 року попередній прем'єр Олексій Гончарук. Прессекретарка нового українського прем'єра Дениса Шмигаля Вікторія Пода сказала, що Кабмін планує зробити засідання частково відкритими.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв відкрити засідання уряду для журналістів. Про це у Facebook повідомила народна депутатка від "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар, яка 11 березня була присутньою на засіданні уряду.

"У відповідь на звернення депутатів від ЄС щодо неприпустимості закритих засідань у таких кризових умовах прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв відкрити засідання КМУ для журналістів", – написала вона.

Прессекретарка Шмигаля Вікторія Пода підтвердила "Стране", що це питання опрацьовують.

"Ми працюємо над цим. Будуть відкриті і закриті частини", – сказала вона.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в уряді розповіло, що наразі в Кабміні думають, яку саме частину засідання зробити відкритою для журналістів. За його словами, найприйнятніший варіант – проводити засідання, як під час прем'єрства Володимира Гройсмана, коли спочатку була відкрита частина, а потім відбувався розгляд питань за зачиненими дверима.

Практику закритих засідань ввів у вересні 2019 року попередній прем'єр Олексій Гончарук. Він пояснив своє рішення тим, що робота уряду не має перетворюватися на шоу. Після кожного засідання про його підсумки розповідав Гончарук або хтось із міністрів.

До цього засідання уряду частково були відкритими для преси, їх транслювали на каналі Кабміну в YouTube.