Заступник держсекретаря США Салліван заявив, що Білий дім уважає підтримку України важливим питанням

Сторони обговорили протидію будівництву газопроводу "Північний потік – 2"
Фото: kmu.gov.ua

Сполучені Штати приділяють велику увагу Україні, заявив заступник державного секретаря Сполучених Штатів Джон Салліван на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

В адміністрації президента США Дональда Трампа вважають важливою підтримку України, сказав заступник державного секретаря Сполучених Штатів Джон Салліван під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Копенгагені перед початком Другої міжнародної конференції з питань реформ в Україні, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Ми приділяємо велику увагу вашій країні. Адміністрація президента Трампа вважає підтримку України на шляху до процвітання важливим питанням", – зазначив він.

Сторони обговорили інвестиційне та енергетичне співробітництво в контексті протидії будівництву газопроводу "Північний потік – 2" та забезпечення стабільного транзиту газу через українську газотранспортну систему.

"Ми партнери, ми готові говорити і приймати рішення в інтересах України й наших міжнародних партнерів", – заявив Гройсман.

Друга міжнародна конференція з питань реформ в Україні проходить у Копенгагені. У її роботі беруть участь міністри закордонних справ країн – членів ЄС, "Великої сімки" і НАТО, представники українського уряду, громадянського суспільства, бізнесу, ЗМІ та міжнародної експертної спільноти. Минулого року конференція пройшла в Лондоні.