Заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Щотка подав у відставку

Щотка працював у ВККС із 2014 року
Фото: hromadske.ua

У травні Окружний адмінсуд Києва встановив, що повноваження заступника голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслава Щотки минули. У комісії були не згодні з рішенням. 7 серпня Щотка заявив про звільнення з посади за власним бажанням.

Заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України Станіслав Щотка подав у відставку. Про це повідомила пресслужба ВККС.

Щотка звільнився за власним бажанням, комісія задовольнила його прохання, ідеться у повідомленні.

Голову ВККС Сергія Козьякова і Станіслава Щотку було призначено членами ВККС у 2014 році, у травні 2019-го Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) установив закінчення строку їхніх повноважень.

У комісії були не згодні з рішенням ОАСК.

26 липня співробітники НАБУ та Генеральної прокуратури України провели обшук в Окружному адмінсуді Києва. За інформацією ГПУ, судді цього суду системно втручалися в діяльність вищих органів влади України, зокрема ВККС. У матеріалах прослуховування згадують, зокрема, справу Щотки.

Голові Окружного адмінсуду Києва Павлові Вовку, двом суддям ОАСК та судді Суворовського райсуду Одеси 2 серпня оголошено підозри з різною кількістю інкримінованих статей, але зі спільною статтею про перешкоджання роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів.