Заступник головного редактора "Страны" Крюкова анонсувала гей-розслідування "про одну партію"

Крюкова: Якби зараз на роботі був Гужва, він урезонив би мене поглядом
Фото: Svetlana Kryukova / Facebook

Заступник головного редактора видання "Страна" Світлана Крюкова має намір провести журналістське розслідування про одну українську політичну партію на тему, про яку "всі говорять, одначе ніхто не пише".

Заступник головного редактора видання "Страна" Світлана Крюкова анонсувала нове журналістське розслідування про одну з українських політичних партій. Вона натякнула, що розслідування буде пов'язане з темою ЛГБТ. Про це Крюкова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Після важкого тижня їду відпочивати з друзями. У столичний гей-клуб. Я ніколи не розповідала, проте тепер зізнаюся, що зі шкільних років дружу з геями. Вони чудові. Музиканти, театрали, художники. Тусовка. І сьогодні мене занурять із головою в цей світ. Я хочу написати серйозне розслідування про одну партію, політичний прайд. Нинішній час. Про що всі говорять, одначе ніхто не пише – не заведено. Тому мені важливо знати все і всіх", – повідомила Крюкова.

Вона додала, що якби зараз на робочому місці був її начальник Ігор Гужва, узятий 24 червня під варту у справі про вимагання, він би "урезонив" її.

"Якби зараз на роботі був Гужва, він урезонив би мене поглядом і, як людина коректна й толерантна, сказав би, що недобре лізти в особисте життя опонентів. Але ж сьогодні він за ґратами. І стримувати мене більше нікому", – резюмувала Крюкова.

22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за нерозміщення матеріалів, які компрометують нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька. За словами самого Гужви, представники Лінька пропонували редакції $20 тис. за те, щоб вона не публікувала критичного матеріалу. За версією головного редактора, коли посередники дістали відмову – сфальсифікували обвинувачення у вимаганні.

Лінько у відповідь заявив, що має аудіо- та відеозаписи, які підтверджують вимагання з боку інтернет-видання "Страна".

23 червня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган оприлюднила відео, на якому дві людини, одна з яких схожа на Гужву, обговорюють вартість відмови від публікації якихось матеріалів, а також можливість публікації вже підготовленого матеріалу.

24 червня Гужву взяли під варту з альтернативою застави в розмірі 544 тис. грн.