Заступник мера Сум заявив, що готовий відповідати за пост про ЛГБТ

Галицький повідомив, що не видаляв пост – його заблокувала адміністрація Facebook

Фото: Максим Галицький / Facebook

Заступник мера Сум Максим Галицький заявив, що не відмовляється від висловлювання про пропаганду ЛГБТ у Facebook, яку він проілюстрував знімком в'язнів фашистського концтабору.

Заступник мера Сум Максим Галицький заявив, що готовий відповідати за опублікований у Facebook пост про пропаганду ЛГБТ.

"На емоціях я використав для коментування зображення ув'язнених у концтаборі. Я усвідомлюю, що як посадова особа маю завжди керуватися холодним розумом, а тому хотів би перепросити в жертв та рідних жертв концтаборів, ув'язнених націонал-соціалістичним режимом. Гра на почуттях стражденних навіть у такий спосіб, є неприпустимою. У разі, якщо я в чомусь порушив законодавство України, із гідністю готовий понести встановлену законом відповідальність", – написав він у Facebook.

У коментарі "UA:Новини" він повідомив, що не видаляв свій пост про ЛГБТ – його заблокував Facebook. Галицький уважає, що його неправильно зрозуміли.

"Мої слова дещо були перекручені. Щодо концтаборів я не писав жодного слова. Я вважаю, що пропаганда ЛГБТ-збочень має бути криміналізована. Відповідно, особи, які займаються пропагандою збочень, повинні відповідати згідно з кримінальним законодавством", – заявив він.

23 червня Галицький опублікував у соцмережі пост про пропаганду ЛГБТ. Він виклав фотографію в'язнів фашистського концтабору, супроводжувану підписом: "ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю: не за горами час, коли так звані прайди виглядатимуть саме так". Пізніше публікацію булю видаленю.

За фактом висловлювання Галицького було відкрито кримінальне провадження.

У Києві 23 червня пройшов п'ятий Марш рівності "КиївПрайд". За даними організаторів, у заході взяли участь 8 тис. осіб.

22 червня, за день до початку маршу, у Києві в парку Шевченка члени патріотичних та християнських організацій зібралися на акцію протесту "Всеукраїнське молитовне стояння на захист дітей та сімей". Наступного дня противники ЛГБТ збиралися закидати учасників маршу фекаліями, але зловмисників зупинили до початку демонстрації.

У поліції заявили, що не зафіксували жодного правопорушення в день маршу.