Заступника міністра фінансів Верланова обрали головою податкової служби України

Рішення про призначення Верланова на посаду керівника податкової служби має ухвалити Кабмін

Фото: Sergey Verlanov / Facebook

За підсумками конкурсу серед трійки кандидатів на посаду керівника Державної податкової служби України заступник міністра фінансів Сергій Верланов здобув найбільшу кількість балів. Комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабміну призначити його на цю посаду.

Комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала заступника міністра фінансів України Сергія Верланова головою Державної податкової служби. Про це 22 квітня поінформувала прес-служба Міністерства фінансів у Facebook.

У повідомленні зазначено, що у фіналі конкурсу було троє претендентів на посаду.

"Сергій Верланов отримав сумарно 16,45 бала, Сергій Петухов – 13,54 бала, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання. За результатами оцінювання кандидатів комісія рекомендувала Кабінету Міністрів України призначити Сергія Верланова головою Державної податкової служби", – розповіли у прес-службі.

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби. Вона передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу, до складу якої будуть входити підрозділи податкової міліції, і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади.