Зеленський дав керівництву СБУ два тижні для перших результатів

Зеленський – Баканову: Ми маємо показати суспільству, що СБУ справді працює
Фото: president.gov.ua

На зустрічі з в.о. голови Служби безпеки України Іваном Бакановим президент Володимир Зеленський заявив про необхідність провести перезавантаження СБУ.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з в.о. голови Служби безпеки України Іваном Бакановим висунув вимогу продемонструвати перші результати роботи протягом двох тижнів. Про це повідомляє прес-служба президента.

"У нас дуже мало часу, щоб провести перезавантаження СБУ. Нам потрібні реальні кримінальні справи. Треба розібратися з контрабандою", – зауважив Зеленський.

За його словами, співробітники СБУ повинні довести, що вони не тільки фахівці, "але й порядні люди". Тому важливо, щоб вони працювали в Україні незалежно від прізвища президента.

"Є великий запит на справедливість. Ми маємо показати суспільству, що СБУ справді працює. Хочеться, щоб увесь світ бачив, що ми почали з чистого аркуша будувати Україну", – підкреслив президент.

Баканов сказав, що країну розоряють контрабанда і тіньова економіка. Він зазначив, що буде прагнути культивувати в Службі безпеки людські цінності.

"Ми завжди казали один одному правду, не давали казати неправду іншим. Ми ніколи не крали, не давали красти іншим і завжди залишалися людьми. Мені здається, що пріоритетом роботи СБУ повинні бути такі цінності. За будь-яких обставин ми маємо залишатися людьми", – сказав в.о. голови СБУ.

Сьогодні під час брифінгу Баканов заявив, що СБУ повинна перемогти корупцію і вивести тіньовий бізнес із тіні.

22 травня Зеленський призначив на посаду першого заступника голови СБУ Баканова, який до цього очолював партію "Слуга народу" і керував виборчим штабом Зеленського.

Він також тимчасово виконує обов'язки голови СБУ.