Зеленський – депутатам Верховної Ради: Дякую, що продовжуєте пробивати дно

Зеленський – нардепам: Дякую, що перед парламентськими виборами не вводите народ в оману
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сумнівався у правильності рішення про розпуск Верховної Ради, але дії народних депутатів переконали його у своїй правоті.

Президент України Володимир Зеленський подякував депутатам Верховної Ради за те, що вони своїми діями доводять обґрунтованість рішення про розпуск.

"Президент повинен бути об'єктивним. Тому, коли є за що, потрібно хвалити. Я хочу похвалити і від щирого серця сказати нашій Верховній Раді величезне дякую", – сказав він у відеозверненні, опублікованому Адміністрацією Президента у Facebook 7 червня.

Зеленський зазначив, що після розпуску парламенту думав, чи не помилився з рішенням, але дії нардепів переконали його у протилежному.

"Що зробили депутати за ці дні? Залишили "мажоритарку", залишили недоторканність, старих міністрів, старих силовиків на посадах, залишили можливість не відповідати за незаконне збагачення. Дякую, що своєю плідною працею доводите – рішення про розпуск Ради було правильним. Дякую, що перед парламентськими виборами не вводите народ в оману, не намагаєтеся сподобатися виборцям, а залишаєтеся собою. Дякую, що не зупиняєтеся і продовжуєте пробивати дно", – сказав він.

Президент зазначив, що виборці "все бачать" і оцінять результат діяльності депутатів 21 липня, на позачергових парламентських виборах.

21 травня Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. Він стверджував, що коаліції в парламенті немає вже протягом двох років. 23 травня указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Із часу вступу Зеленського на посаду Верховна Рада не підтримала жодної ініціативи президента.