Зеленський: Єрмак і Шефір не займаються кадровою політикою

Зеленський розповів, що СБУ надає йому інформацію про кандидатів на державні посади
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорює із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком та своїм помічником Сергієм Шефіром кандидатів на державні посади.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак і перший помічник президента Сергій Шефір не формують кадрової політики в Україні. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час пресконференції 20 травня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Єрмак і Шефір не займаються кадровою політикою. Чи є вони, коли ми обговорюємо із прем'єр-міністром [Денисом Шмигалем] деякі ключові посади? Можуть бути. Вони не формують кадрову політику. Чи спілкуюся я з ними з приводу кадрової політики та тієї чи іншої персони? Так", – зазначив президент.

Він також розповів, що співбесіди на місця в уряді переважно проводить прем'єр-міністр.

"У нас є конкурси. Чи залучені правоохоронні органи стосовно підготовки справок на цих людей і як вони потрапили в конкурси? Так, і СБУ надає мені допомогу. Тому що я не знаю, що це за люди, і ми з вами не знаємо", – заявив Зеленський.

Президент розповів, що часто спостерігав, як у конкурсах на різні посади у фінал потрапляють одні й ті самі люди.

"Коли я почав із цим розбиратися, я побачив, що фіналісти в будь-якому конкурсі – одна й та сама трійка або п'ятірка людей. Тому і стали залучати і СБУ, і інші органи, щоб отримати інформацію – звідки ці люди", – резюмував він.

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких Денис Єрмак нібито обговорює питання призначення людей на державні посади. Єрмак назвав записи "нарізкою" і справою рук шахраїв, але не заперечував, що на плівках саме він.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом імовірного вчинення корупційних злочинів.

Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження за заявою Андрія Єрмака у зв'язку з поширенням плівок. У СБУ повідомили, що Головне слідче управління спецслужби проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного одержання інформації.

У середині березня обидва провадження об'єднали в одне і передали у СБУ.