Зеленський: Кожен несе відповідальність за епідемічний стан, у якому перебуватиме Україна

Зеленський: Ми всі прагнемо повернення до звичайного ритму життя
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку тим громадянам, які розуміють свою відповідальність за ситуацію з коронавірусною інфекцією.

Президент України Володимир Зеленський заявив 27 липня під час присвяченої коронавірусу наради, що відповідальним за епідемічну ситуацію у країні є кожен громадянин. Його процитував сайт глави держави.

"Сьогодні відповідальність щодо здоров'я лежить на кожному власнику бізнесу, директору закладу, менеджері, відвідувачі. Кожен несе відповідальність за той епідемічний стан, у якому перебуватиме країна найближчим часом. І я вдячний усім, хто розуміє цю відповідальність. Ми всі прагнемо повернення до звичайного ритму життя. Але зробити це зможемо, лише здолавши коронавірусну інфекцію", – сказав Зеленський.

За даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який був присутнім на нараді з президентом, показник захворюваності на COVID-19 серед населення зріс і становить 66,7 на 100 тис. осіб.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні станом на 27 липня загальна кількість інфікованих коронавірусом становить 65 656 осіб, 1616 із них померли, 36 122 одужали. Максимальну кількість випадків COVID-19 зареєстровано в Києві (7690), Львівській (8952) та Рівненській (5701) областях.