Зеленський: Ми маємо дати людям упевненість у тому, що Євросоюз чекає на Україну

Зеленський підкреслював незмінність курсу України на євроінтеграцію
Фото: ЕРА

Якщо очікування тіснішої інтеграції з ЄС затягнеться, українці втратять надію, вважає президент України Володимир Зеленський.

Необхідно переконати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та інших європейських лідерів у тому, що Україна прагне до тіснішої інтеграції з Євросоюзом. Про це в інтерв'ю The Guardian, повну версія якого опубліковано 7 березня, сказав президент України Володимир Зеленський.

"Ми маємо дати людям упевненість у тому, що Європейський союз чекає на Україну", – заявив він.

На думку президента, якщо процес займе 20 років, українці втратять надію, тому що "люди не вірять у слова".

Зеленський зазначив, що з Києва було дивно спостерігати за тим, як Великобританія поспішає покинути ЄС, коли Україна хоче приєднатися до союзу. "Якщо хтось не хоче сидіти за столом, він обов'язково зіпсує вечірку. А за дверима стоять люди, які телефонують, стукають, але через вічко їм кажуть: "Так, ви можете приєднатися, але приходьте наступного разу", – навів метафору український президент.

7 лютого 2019 року український парламент ухвалив закон про внесення в Конституцію положення про стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та Організації Північноатлантичного договору.

4 березня 2020 року Зеленський заявив, що курс України на євроінтеграцію і членство в НАТО і після зміни уряду залишиться незмінним.