Зеленський назвав кандидатів на посаду міністра освіти

Зеленський повідомив, хто може очолити Міносвіти
Фото: president.gov.ua

Посада міністра освіти України залишається вакантною від початку березня. За словами президента Володимира Зеленського, на цю посаду претендує три людини.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі є три кандидати на посаду міністра освіти. Як повідомляє ТСН, про це він сказав на зустрічі із журналістами в резиденції "Залісся" 6 червня.

Він уточнив, що на вакантну посаду претендують ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет, керівник апарату Офісу президента України Олексій Дніпров і нардеп від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Зеленський додав, що Бабаку пропонували очолити відомство, але "він поки що не погоджується".

Міністра освіти в Україні немає від березня 2020 року, коли у відставку було відправлено Ганну Новосад. Зараз обов'язки міністра виконує Любомира Мандзій. Зеленський казав 20 травня, що кілька разів пропонував стати главою відомства народному депутату від "Слуги народу" Сергієві Бабаку, але той щоразу відмовлявся.

3 червня "Інтерфакс-Україна" LB.ua повідомили, що наразі головним кандидатом на посаду міністра є ректор ЧТУ Сергій Шкарлет.

4 червня ексглава Міносвіти Ганна Новосад заявила, що плагіат і недобросовісні запозичення виявлено щонайменше у трьох наукових роботах Шкарлета.