Зеленський обговорив із Пенсом продовження військової допомоги Україні

Пенс висловив підтримку українським реформам
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський телефоном обговорив із віцепрезидентом США Майком Пенсом співробітництво у сфері оборони і розповів про реформи.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні обговорив із віцепрезидентом США Майком Пенсом продовження надання Вашингтоном військової допомоги для України. Про це повідомляє пресслужба українського президента.

"Глава держави подякував Майку Пенсу за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми безпекової допомоги Україні та висловив сподівання, що в наступному році обсяги такої допомоги з боку США лише зростуть. Володимир Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки й оборони", – ідеться в повідомленні.

Співрозмовники констатували "плідний розвиток" українсько-американського співробітництва у сфері енергетики та висловилися за його подальше розширення.

Зеленський розповів Пенсу про реформи, спрямовані на викорінення корупції в Україні. Останній, зі свого боку, наголосив на прогресі української влади у впровадженні "масштабних реформаторських заходів" і висловив свою підтримку, ідеться в повідомленні.

Конгрес США в червні затвердив пакет військово-технічної допомоги Україні на 2019 рік обсягом $250 млн.

За даними Politico, президент США Дональд Трамп ухвалив рішення переглянути програму надання допомоги Україні, щоб переконатися, що гроші Сполучених Штатів використовують в інтересах Вашингтона. Представник комітету з асигнувань Палати представників Еван Голландер 28 серпня повідомив виданню, що питання надання фінансової допомоги Україні затримують. Він побоювався, що кошти може бути заморожено.

2 вересня Пенс заявив, що надання Україні військової допомоги взаємопов'язане з її успіхами в боротьбі проти корупції.