Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Японії війну на Донбасі

Зеленський розповів Абе про ситуацію з безпекою на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поговорив із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе про інвестиції Японії в розвиток інфраструктури України.

21 жовтня президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії зустрівся із прем'єр-міністром країни Сіндзо Абе. Про це повідомила пресслужба глави Української держави.

Зеленський подякував Абе за послідовну політику Японії щодо підтримки України. Зокрема, за невизнання незаконної анексії Криму Росією і за збереження санкцій проти РФ.

Президент розповів про ситуацію з безпекою на Донбасі, а також про останні зрушення у напрямі припинення війни та досягнення миру.

Сторони обговорили інвестиції Японії в розвиток інфраструктури України. Зеленський подякував за фінансову допомогу, яка з 2014 року сягнула $1,8 млрд.

"Ми зацікавлені у продовженні реалізації інфраструктурних проєктів за підтримки Японії. Особливо вдячні Японії за пільговий кредит у майже $1 млрд на модернізацію Бортницької станції аерації. Сподіваємося, роботи почнуться вже на початку наступного року", – додав президент.

Крім того, Зеленський подякував Абе за пом'якшення з 1 січня 2018-го візового режиму для громадян України та порушив питання введення безвізового режиму для українців напередодні Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Абе запевнив, що Японія й надалі підтримуватиме Україну у впровадженні позитивних змін, розповіли у пресслужбі.

Зеленський запросив прем'єр-міністра Японії відвідати Україну.

Президент України прибув до Японії 21 жовтня. Він перебуватиме там до 24 жовтня, повідомили в ОПУ.