Зеленський переходить на особливий режим роботи через зараження його дружини коронавірусом – ОП

Зеленський найближчими днями особисто спілкуватиметься тільки з охороною та найближчими помічниками
Фото: president.gov.ua

Найближчими днями президент України Володимир Зеленський не буде проводити особистих зустрічей, усі наради проводитимуть в онлайн-режимі. Таке рішення ухвалили через те, що сьогодні дружина глави держави Олена Зеленська здала позитивний тест на коронавірус.

Президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв'язку з виявленням коронавірусної інфекції у його дружини Олени. Про це повідомила ввечері 12 червня пресслужба Офісу президента.

"Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров'я Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов'язки. Главі держави зробили тест на коронавірус – він дав негативний результат", – ідеться в повідомленні.

В ОП підкреслили, що Конституцією "ситуації самоізоляції та карантину не передбачені".

"Тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам. Президент України щодня проходить тестування методами ІФА та ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування із главою держави, на найближчі дні виключаються", – заявили в офісі.

Також Зеленський не буде брати участь у масових заходах і здійснювати робочі поїздки за межі Києва.

"Коло осіб, із якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників. Винятки із цього протоколу можливі лише в разі виникнення надзвичайної ситуації, яка потребуватиме негайного реагування з боку глави держави", – додали в ОП.

Про те, що дружина президента Олена Зеленська здала позитивний тест на коронавірус, стало відомо сьогодні вранці. В Офісі президента повідомили, що вона почувається добре, симптомів хвороби немає.