Зеленський проведе пресконференцію в Маріїнському палаці. Кількість журналістів буде обмеженою

Зеленський проведе другу велику пресконференцію за час президентства
Фото: president.gov.ua

Пресконференція президента України Володимира Зеленського розпочнеться о 10.30 20 травня.

Офіс президента України офіційно анонсував пресконференцію глави держави Володимира Зеленського (напередодні про неї з посиланням на джерела повідомило кілька інтернет-видань).

Як указано в анонсі, пресконференція відбудеться 20 травня в Маріїнському палаці в Києві. Початок – о 10.30.

"У зв'язку з карантинними заходами, запровадженими у країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, кількість представників засобів масової інформації, які зможуть узяти участь у заході, буде обмеженою", – попередили в Офісі президента.

Акредитація журналістів триватиме до 15.00 19 травня. На Банковій закликали від одного ЗМІ акредитовувати не більше ніж двох співробітників: одного журналіста і фотографа або відеооператора.

21 квітня виповнився рік від дня перемоги Зеленського у другому турі президентських виборів (він набрав 73,22% голосів, майже втричі більше, ніж Петро Порошенко, який на той момент обіймав посаду глави держави). Посаду Зеленський обійняв на місяць пізніше – 20 травня 2019 року.

22 квітня Офіс президента анонсував пресконференцію Зеленського, присвячену року його президентства. На Банковій обіцяли, що вона відбудеться після карантину (він діятиме щонайменше до 22 травня).

За минулий рік Зеленський провів лише одну велику пресконференцію: 10 жовтня 2019-го він майже 14 годин спілкувався із журналістами.