Зеленський сказав Ткаченку й Дубінському, що знає про монтаж "плівок Гончарука" на комп'ютерах журналістів "1+1" – ЗМІ

Зеленський сказав, що журналісти "мали самі звернутися до СБУ й допомагати слідству", повідомило видання
Фото: president.gov.ua

На засіданні фракції 6 лютого нардеп від "Слуги народу", колишній гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко обурився обшуками в будівлі холдингу, його підтримав колишній журналіст каналу, а зараз колега по фракції Олександр Дубінський, пише "Українська правда". Президент Володимир Зеленський відповів, що в нього є точна інформація про причетність журналістів каналу до монтування записів прослуховування із кабінету прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Президент України Володимир Зеленський заявив нардепам від "Слуги народу", що йому точно відомо про монтування записів прослуховування із кабінету прем'єр-міністра Олексія Гончарука на комп'ютерах журналістів каналу "1+1". Про це 6 лютого повідомила "Українська правда" з посиланням на джерела в партії.

На засіданні фракції 6 лютого нардеп від "Слуги народу", колишній гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко обурився обшуками в будівлі холдингу. Його підтримав колишній журналіст каналу, а зараз колега по фракції Олександр Дубінський. Обидва заявляли, що журналістів не можна обшукувати.

Зеленський відповів, що в нього є точна інформація, що до монтування записів причетні журналісти каналу, їх монтували на робочих комп'ютерах.

Дубінський сказав, що людям однаково, хто вів запис, а важливо, що думає прем'єр, і що публікація такої інформації – робота журналістів.

"Зеленський сказав, що журналісти мали самі звернутися до СБУ й допомагати слідству з'ясувати, хто веде записи в режимних об'єктах. Президент натякав, що між працівниками Управління держохорони та журналістами була змова", – сказав співрозмовник видання.

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в коментарі "Українській правді" повідомив, що СБУ провела 25 вилучень в УДО, міністерствах, "багато людей пройшли поліграф, слідчий процес триває".

5 лютого з'явилася інформація про обшуки в будівлі телеканала "1+1". ТСН повідомила, що слідчі заходи проводять на робочих місцях журналістів програми "Гроші". Дубінський стверджував, що спецслужба шукає звукозаписні пристрої, за допомогою яких Куксін нібито записував нараду у прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

15–16 січня YouTube-канал "Как обмануть президента" оприлюднив аудіозаписи розмов, які нібито відбулися між Гончаруком, міністеркою фінансів Оксаною Маркаровою, головою Національного банку України Яковом Смолієм та його заступницею Катериною Рожковою. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, на записах визнала, що вона "повний профан в економіці", а у президента Володимира Зеленського "дуже примітивне розуміння економічних процесів".

Президент 17 січня доручив правоохоронцям протягом двох тижнів з'ясувати, хто причетний до появи "плівок Гончарука".

Прослуховування в кабінеті Гончарука розслідує СБУ.

17 січня прем'єр-міністр повідомив, що написав заяву про відставку й передав її президентові із правом внесення в парламент. Відповідно до закону про Кабмін, прем'єр-міністр мав подати заяву у Раду, а не президенту.

Зеленський на зустрічі з Гончаруком оголосив, що дає уряду шанс попрацювати ще.

17 січня канал "Как обмануть президента" в YouTube видалили разом з усіма записами.